SKL:n jalostustietokantaan on viime yönä ilmestynyt lonkkaindeksi koirille. Hienoa!.

Lonkkaindeksi:   BLUP-indeksi on ennuste eläimen perinnöllisestä arvosta, genotyypistä. Indeksi on laskettu arvio siitä, millaiset koiran perintötekijät ovat, eli mikä on koiran arvo jalostuseläimenä kyseisessä ominaisuudessa (Katariina Mäki 2002).
Indeksien keskiarvo kussakin rodussa on 100.
Sitä isommat arvot ovat keskimääräistä parempia ja pienemmät arvot keskimääräistä huonompia.
Yhdistelmän lonkkaindeksien keskiarvon olisi suositeltavaa olla yli 100 (isän ja emän yhteenlasketut indeksit jaettuna kahdella). Indeksin antama ennuste on sitä luotettavampi, mitä enemmän lonkkakuvattuja sukulaisia koiralla on. Indeksilaskennassa painotetaan koiran omien jälkeläisten osuutta.
Tuontikoiran indeksi on aina aluksi sata, koska laskennassa ei ole käytettävissä ulkomaisia kuvaustuloksia. Aikanaan koiran oma ja sen jälkeläisten sekä mahdollisten muiden Suomessa kuvattujen sukulaisten lonkkatulokset lasketaan mukaan sen indeksilukuun. Indeksit päivitetään Kennelliiton jalostustietokantaan kaksi kertaa vuodessa. 
Mitä ovat BLUP-indeksit?

Vaikka lähtökohdallisesti mietin eniten Kuohun käyttöä isäksi juuri tuon lonkkatuloksen vuoksi on tämän yhdistelmän KA kuitenkin yli 100.
Tämä antaa enemmän työkaluja tähän lonkkavertailuunkin.